Makelaar Naarden

Woning verkopen Naarden

Ben je op zoek naar een betrouwbare en ervaren makelaar in Naarden? Dan heb je de juiste plek gevonden! De Ruiter Makelaars is gespecialiseerd in woningverkoop in ’t Gooi & Almere, waardoor we je dromen helpen waar te maken.

Ruime kennis van de regio Naarden

Wij komen zelf uit de steden en dorpen zoals Almere , Bussum, Huizen en Hilversum uit het werkgebied en zijn hier geboren en getogen. Wat zijn de bouwplannen, hoe zit het met het bestemmingsplan, hoe is de ontsluiting in de buurt, waar zijn de scholen gevestigd, hoe zit het met het verenigingsleven? Wij weten het.

Onze kennis strekt zich verder uit tot de laatste ontwikkelingen in de bouwplannen van de diverse gemeentes. We zijn bekend met inhoud van de bestemmingsplannen en hebben ook onze contacten binnen deze gemeentes, waardoor we in staat zijn om u te informeren over de toekomstige ontwikkelingen.

Als Makelaar Naarden weten wij ook waar de beste scholen zijn gevestigd en wij zijn goed op de hoogte van het verenigingsleven dat Naarden te bieden heeft. Of het nu gaat om sportclubs, culturele evenementen of sociale bijeenkomsten, wij als De Ruiter, Makelaar Naarden, kunnen u hier meer over vertellen.

Makelaar Naarden biedt concurrerende tarieven

Onze tarieven zijn scherp, marktconform en meestal lager dan onze concurrenten. Door efficiënt te werken besparen we veel op kantoorkosten etc.

Pittoresk Naarden

Dwaal door de smalle geplaveide straatjes, leer over het tumultueuze verleden in het Nederlands Vestingmuseum en bevaar de gracht. Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden en heeft een stervormige structuur. Na het verkennen van de vesting en het natuurgebied Naardermeer, komt u tot rust in het ommuurde restaurant of in het gezellige nabij gelegen Bussum.

De Grote Kerk

Gebouwd in 1479, is de Grote Kerk verrassend levendig. Schrijf op de leisteen van het nieuwe dak, geniet van een concert of volg een yogales in een prachtige kerk.

Vestingmuseum

Naarden-Vesting is de best bewaarde vestingstad van Nederland en is onderdeel van de Hollandse Waterlinies Unesco Werelderfgoed. Het Nederlands Vestingmuseum is gevestigd op bastion Turfpoort. Op het buitenterrein en in de kazematten van deze 17e-eeuwse erfgoedlocatie, ontdek je het verhaal van Naarden-Vesting in de geschiedenis van Nederland.

Naardermeer

Helder water, dichte drassige bossen, drassige weilanden. Naardermeer is een groene oase tussen Amsterdam en Hilversum. Zeldzame dieren als otters en zilverreigers voelen zich thuis in dit beschermde natuurgebied. Verken de omgeving door met een ranger op een fluisterboot te varen, rond de plas te slenteren of te fietsen over de rustige polderpaden.

Geschiedenis van Naarden

De geschiedenis van de stad Naarden gaat terug tot de regeerperiode van keizer Otto I (936-968); zij heette toen Naruthi. Vermoedelijk kreeg de stad omstreeks 1300 stadsrechten van graaf Floris V. Marktrechten had de stad echter al veel eerder mogen ontvangen.

Naruthi, een vroegere naam van Naarden, lag toen niet op de plek waar het nu ligt, maar lag ten noorden van de huidige stad. Doordat het oprukkende water van de steeds wilder wordende Zuiderzee het plaatsje steeds meer bedreigde, besloot men de stad, nadat deze was verwoest tijdens de Hoekse en Kabeljauwse twisten, op een veiligere plek te herbouwen. Deze plek is een uitloper van de Utrechtse Heuvelrug en is tevens de enige plek waar men van het oosten van het land naar de belangrijke steden van het graafschap Holland kon reizen. Ten zuiden lagen uitgestrekte veenmoerassen en ten noorden de Zuiderzee.

Het huidige Naarden is gesticht in 1350. Het oorspronkelijke stratenpatroon van de Naardense vesting is in zijn geheel bewaard gebleven tot op heden, inclusief de dubbele omwalling.

Klik hier om verder te lezen over de geschiedenis van Naarden

Makelaar Naarden
Makelaar Naarden
Erwin de Ruiter makelaar bij De Ruiter Makelaars
Onze binding met Naarden

Ondanks dat we er beide niet meer wonen, blijft Naarden speciaal voor ons. Hier hebben we zoveel meegemaakt. Erwin zijn grootouders hadden een stomerij “Actief” op de Cattenhagestraat 14 (zie foto: Erwin staat voor de oude stomerij) naast “Eetcafe ’t Hert, zijn moeder is hier opgegroeid en zelf heeft hij ook in Naarden gewoond.

Anouk heeft zijn hele jeugd op de Dr. Anton v/d Horstlaan gewoond. Beide hebben ze gevoetbald bij “De Vesting”, Naarden’79 en NVC. Jarenlang in de 1e elftallen. In de zaal bij “New Wave”. Samen op school gezeten op de Godelinde Meao. Wat een tijd! En natuurlijk de carnavalsvereniging ‘De Vestingnarren“. Iedere Naardernees word geacht deze club te kennen.

Later is Erwin nog actief geweest in het verenigingsleven bij twee verenigingen en is hij nu nog actief bij de tennisvereniging TV Naarden.

Klik hier om meer te lezen over het verkopen van je woning in Naarden.

Ja, ik wil graag mijn woning verkopen! Bel mij voor een vrijblijvende afspraak

Naarden bij nacht - De Ruiter Makelaars Naarden