Wanneer je een woning koopt en een hypotheek aanvraagt, vraagt ​​de geldverstrekker om een ​​taxatie door een beëdigd taxateur. Bij ons ben je aan het juiste adres. De taxateur stelt de marktwaarde van de woning vast, rekeninghoudend met de situatie van de woningmarkt in de omgeving. Marktwaarde bepalen is precisiewerk. Dit betekent dat we afwijken van de WOZ-waarden die zijn bepaald in eerdere rekenmodellen vanuit de Gemeente.

De taxateur is volledig op de hoogte van de marktsituatie, kent ze de regionale markt- en prijsontwikkelingen als geen ander en hanteren een marktconform tarief.

Wat doet een taxateur nou eigenlijk?

De taxateur bezoekt en taxeert de woning op een afgesproken tijdstip. Voor de taxatie zijn het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en de tekeningen van de woning nodig. Deze worden door ons opgevraagd bij het kadaster indien beschikbaar.

Tijdens een taxatie let onze taxateur op de volgende factoren:

 • de staat van onderhoud
 • de inhoud en de oppervlakte
 • de functionele indeling
 • de constructie, de gebruikte materialen en de kwaliteit ervan
 • de mate van isolatie en energiezuinigheid
 • verplichtingen en rechten, zoals overpad en erfpacht
 • de ligging en de omgeving
 • het bestemmingsplan
 • de marktsituatie
 • eigendom/ erfpacht
 • verhuurde staat/ niet verhuurde staat

Dit wordt allemaal in een taxatierapport verwerkt en opgemaakt.

Taxatie door De Ruiter Makelaars

Een taxatie duurt ook niet lang? Dat stelt ook niks voor?

Dat wordt ons vaak gevraagd. Een taxatie opname op locatie duurt niet lang. Er worden verplichte foto’s gemaakt en de woning wordt ingemeten, maar het meeste werk gebeurt op kantoor achter de pc.

Het maken van een compleet taxatierapport duurt in uren ongeveer een werkdag. Dit kan soms verdeeld zijn over meerdere dagen, indien niet alle benodigde stukken beschikbaar zijn. Daarna wordt het taxatierapport aangeboden bij het NWWI (lees meer hieronder) en wordt deze gecontroleerd door een validatie medewerker (een taxateur). Dit kan, afhankelijk van de drukte, enkele dagen duren voordat er een goedkeuring op volgt.

Een gecertificeerd en erkende taxateur is verplicht verbonden aan en ingeschreven bij de onderstaande organisaties. Hierdoor weet je zeker dat je met een kwaliteits taxateur te maken hebt. Meer informatie over deze organisaties staat hieronder vermeld.

NRVT – Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
deruitermakelaars

Ieder jaar beoordelen taxateurs voor miljarden aan vastgoed, zoals woningen, kantoren, bedrijfspanden, ziekenhuizen en scholen. Vastgoedwaarderingen moeten daarom objectief en onafhankelijk tot stand komen en worden uitgevoerd door gekwalificeerde taxateurs, die handelen op basis van erkende regels en richtlijnen. In het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) vindt u die gekwalificeerde taxateurs.

Lees meer
NWWI – Nederlands Woning Waarde Instituut
deruitermakelaars

Het NWWI is een validatie-instituut erkend door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (NHG). De validatienormen zijn opgesteld door het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) en vastgelegd in het ISO 9001:2015 addendum.

Lees meer