Gemeentehuis Hilversum

Woning verkopen Hilversum

Ben je op zoek naar een betrouwbare en ervaren makelaar in Hilversum? Dan heb je de juiste plek gevonden! De Ruiter Makelaars is gespecialiseerd in woningverkoop in Hilversum, waardoor we je dromen helpen waar te maken. makelaars hilversum

Hilversum | Mediastad

Hilversum staat bekend als mediastad. Het Hilversumse Media Park is het grootste mediacluster van Europa en de thuisbasis van grote (internationale) mediabedrijven zoals NOS, RTL, NEP, EMG, TALPA en ITV. Dagelijks werken er op het Media Park zo’n 6.000 mensen bij de meer dan 100 verschillende mediabedrijven. Daarnaast trekken het Beeld- en Geluidmuseum en verschillende, in de studio opgenomen, televisieprogramma’s jaarlijks duizenden bezoekers.

Dudok

Verder is het raadhuis heel bekend vanwege de architect: Dudok. Dudok heeft veel gebouwen en scholen in Hilversum ontworpen, bijvoorbeeld CBS Kruispunt en de Fabritiusschool.

Een stukje historie

Wetenschappers denken dat de naam Hilversum is afgeleid van Hilvertshem. Hilvert is een persoonsnaam en ‘hem’ is afgeleid van ‘heem’ wat ‘woning’ betekent.

Het hoog gelegen Gooi is een van de oudste bewoonde plaatsen van Nederland. Op de hogere plakken van ’t Gooi zijn dorpen als Hilversum, Laren, Blaricum en Bussum ontstaan. Regenwater stroomde naar beneden en zo ontstond er een soort meer waar boeren hun schapen voeren.

Hilversums belangrijkste manier om geld te verdienen was de verkoop en verwerking van schapenwol, die bleef bestaan ​​tot ongeveer 1850. Hilversum groeide langzaam, maar het dorp werd in 1725 en 1766 door brand verwoest. In de heidevelden rond Hilversum zijn grafheuvels uit de klokbekertijd te vinden.

De gemeente Hilversum is vanaf 16 januari 2022 de 100e millenniumstad.

Makelaar Hilversum
deruitermakelaars
Onze binding met Hilversum

Erwin is in Hilversum geboren en heeft op de Larenseweg gewoond met zijn ouders en zusjes en zelfstandig op het Langgewenst. Op Lorentzschool het basisonderwijs gedaan en voortgezet onderwijs op de Snelliusschool. Gevoetbald bij ‘Oranje Leeuwen’, HVV ’t Gooi en Olympia en bijna 10 jaar gewerkt op het MediaPark bij John de Mol Produkties. Als jonge man die net begon te werken is hij op zijn 27e verhuisd naar Almere omdat de woningen onbetaalbaar waren in Hilversum. Heel veel menssen van zijn generatie hebben “gedwongen” die overstap moeten maken.

Klik hier om meer te lezen over het verkopen van je woning in Hilversum.

Ja, ik wil graag mijn woning verkopen! Bel mij voor een vrijblijvende afspraak

beeld geluid museum hilversum