Huizen

Woning verkopen Huizen

Ben je op zoek naar een betrouwbare en ervaren makelaar in Huizen? Dan heb je de juiste plek gevonden! De Ruiter Makelaars is gespecialiseerd in woningverkoop in ’t Gooi en Almere, waardoor wij jouw dromen helpen waar te maken.

Levendig dorp aan het water

In Huizen is er ruimte voor de ‘nieuwe ouderen’, voor gezinnen met kinderen en voor jongeren. Er is aandacht voor de stijgende zorgbehoefte van ouderen en voor betaalbare woningen voor jongeren. Er is een bloeiend verenigingsleven en er zijn sport, recreatie en culturele voorzieningen die aansluiten bij de wensen van alle inwoners. Een levendig centrum waar je kunt winkelen, funshoppen en gezellig een terrasje kunt pikken op het Oude Raadhuisplein. En aan het water het mooie Nautisch Kwartier. Er is veel te doen en er zijn in de haven veel mogelijkheden voor watersport, recreatie, lekker eten en drinken. Mensen vanuit de hele regio komen naar Huizen voor ontspanning en plezier. Kortom, in Huizen is voor iedereen van alles te beleven.

Huizen haven van ’t Gooi

Bekijk de historische botters, ontdek het Nautisch Kwartier en wandel door het centrum met middeleeuwse boerderijen. Je herleeft de Zuiderzee-tijd in dit voormalige vissersdorp. Maak een fietstocht door de natuur, dineer aan de Oude Haven of relax langs de Zomerkade. De ligging tussen de heide van het Goois Natuurreservaat en het Gooimeer maakt Huizen tot een veelzijdige bestemming.

Geschiedenis

Van dorp tot haven van ’t Gooi

De geschiedenis van Huizen gaat ver terug. Al in 1382 wordt voor het eerst melding gemaakt van het dorp Huussem. Anders dan in plaatsen in de buurt stonden er in Huizen stenen huizen, in plaats van de standaard plaggenhutten. Aan de stenen huizen dankt Huizen zeer waarschijnlijk haar naam.

Boerendorp

Hoewel Huizen bekend staat als een vissersdorp, bestond de bevolking oorspronkelijk uit boeren, de latere Erfgooiers. De Erfgooiers hadden het recht om gronden samen te gebruiken, de meenten. De boerderijen lagen rond de Nederlands-Hervormde kerk, het oudste gebouw van Huizen.

Lees meer
Huizen-botter
de ruiter makelaars
hsv de zuidvogels

Onze binding met Huizen

Beide hebben we gevoetbald in het 1e elftal bij hsv De Zuidvogels. In het jaar 1994-1995 zelf nog kampioen geworden. Een fantastische tijd! Altijd veel publiek en veel sfeer. Daarnaast hebben we ook nog wat familieleden wonen in Huizen, zowel in het prachtige “oude dorp” als daarom heen. Huizen is voor ons geen onbekend terrein. Diverse woningen en hypotheken hebben wij verkocht in Huizen.

Klik hier om meer te lezen over het verkopen van je woning in Huizen.

Huizen haven

Ja, ik wil graag mijn woning verkopen! Bel mij voor een vrijblijvende afspraak