De Ruiter Makelaars Almere

Woning verkopen Almere

Ben je op zoek naar betrouwbare en ervaren makelaar in Almere? Dan heb je de juiste plek gevonden! De Ruiter Makelaars is gespecialiseerd in woningverkoop in Almere, waardoor we je dromen helpen waar te maken. makelaars almere

Geschiedenis

Even een klein stukje geschiedenis: Almere, gelegen in de Nederlandse provincie Flevoland, bevindt zich in de polder Zuidelijk Flevoland. De stad en gemeente tellen 218.096 inwoners en beslaan een oppervlakte van 248,77 km², waarvan 129,19 km² land en 119,58 km² water (gegevens van 31 januari 2022, CBS).

Aan de landzijde grenst Almere aan de gemeenten Lelystad en Zeewolde, terwijl het aan het Gooimeer, IJmeer en Markermeer grenst aan de waterkant. Met uitzondering van de dijken, ligt de stad volledig onder zeeniveau (2 tot 5 meter), net als de genoemde meren.

Almere werd in het laatste kwart van de twintigste eeuw ontwikkeld als de tweede grote stad in de provincie Flevoland. Almere-Haven, het oudste deel van Almere, zag de eerste woningen in 1976 opgeleverd worden. De bevolking van Almere overtrof al snel die van Lelystad, de hoofdstad van Flevoland met meer dan 80.000 inwoners in 2021. In slechts 25 jaar, tegen 2001, bereikte Almere een bevolking van 150.000 inwoners. In 2017 groeide de stad naar 200.000 inwoners, waarmee het de achtste grootste gemeente van Nederland werd. De verwachting is dat de bevolking zal blijven groeien tot naar schatting 350.000 inwoners.

Kennis van Almere

“De Almeerse woning markt is geen Gooise- of Amsterdamse woningmarkt”

Om je woning goed te kunnen verkopen dient een makelaar kennis te hebben van de huizenmarkt, maar ook van de kopers in Almere. Op dit moment zijn er makelaarskantoren actief op de Almeerse woningmarkt die deze specifieke kennis niet hebben. Een groot gedeelte van de kopers van koophuizen in Almere zijn expats (2023: 75%) en veel expats werken in de IT-business in Amsterdam-Zuidoost. Ze worden naar Nederland gelokt met de 5 jaar lange fiscale 30% regeling. Dat houdt in dat ze salarissen verdienen die normaal in de hoogste belastingschijf vallen (49,4%) maar 5 jaar lang maar 30% belasting hoeven te betalen. Hierdoor kunnen ze hoge hypotheken aangaan en zijn ze interessant als kopers.

De Ruiter Makelaars Almere

Onze binding met Almere

Wij kennen de Almeerse woning markt wel, want één van onze collega’s woont al sinds 1997 in Almere, is al jaren actief in het Almeerse bedrijfsleven, maar ook in het Almeerse verenigingsleven. Zijn kinderen zijn hier groot gebracht en zijn ‘echte’ Almeerders. En weet als geen ander hoe de woningmarkt van Almere in elkaar steekt, want hij heeft daar ruime ervaring in opgedaan en zeker met expats.

“Kies voor makelaar Almere met kennis van de Almeerse woningmarkt voor jouw belang”

Klik hier om meer te lezen over het verkopen van je woning in Almere.

De Ruiter Makelaars Almere

Ja, ik wil graag mijn woning verkopen! Bel mij voor een vrijblijvende afspraak

De Ruiter Makelaars Almere Haven