Het aankopen van je woning

Een ander huis zoeken en aankopen 

Een huis kopen doe je niet elke dag, wij wel! Het is een van de spannendste en grootste financiële investering in je leven. Hoe fijn is het dan om iemand te hebben die deskundig en betrouwbaar is, alles voor je regelt en je van de juiste adviezen voorziet. Iemand die de markt goed kent en een scherpe onderhandelaar is. Een persoon die jouw belangen behartigt. Iemand die het hoofd koel houdt, helpt om je geld te besparen en de beste keuze te maken. Wij kennen de lokale omgeving en weten precies wat belangrijk is bij het kopen van een woning. Om onverwachte kosten en onaangename verrassingen te voorkomen, richten wij onze aandacht op voornamelijk bouwkundige aspecten, ontbindende voorwaarden en lokale overheidsvoorschriften. Wij helpen je bij het bepalen van de juiste onderhandelingsstrategie zodat je de gewenste woning kunt aankopen.

Hoe werkt het zoeken van een woning? We definiëren je woonwensen en informeren je direct als er nieuw aanbod is van woningen binnen jouw zoekcriteria. We adviseren je tijdig of de prijs in verhouding staat tot de waarde van de woning. Wij adviseren, onderhandelen, bevestigen de koopovereenkomst en begeleiden je gedurende het gehele koopproces tot aan de notariële eigendomsoverdracht. Omdat onderhandelen ons vak is, kunnen wij je vaak veel geld besparen en de beste voorwaarden uit het vuur slepen.

No-cure-no-pay

Wij hanteren een vast, scherp tarief, berekenen geen opstartkosten en mocht je onverhoopt de opdracht willen intrekken dan betaal je geen intrekkingskosten. Een complete en uitgebreide dienstverlening! Graag maken wij kennis met jou en jouw woonwensen!

“Aankopen is écht een ander vak”

De relatie met jou als klant is anders. We hebben nog meer kennis nodig dan bij verkoop en onze aansprakelijkheden wegen zwaarder.

Bij aankoop komt veel meer kijken dan het invullen van een zoekprofiel en meegaan naar bezichtigingen, dus waarom kies je niet voor ons als specialist. Als aankoopmakelaar moet je heel goed weten wat je doet. We worden tenslotte ingehuurd als professional, waarbij jij vertrouwt op onze expertise. We hebben niet alleen een signaleerfunctie voor bijvoorbeeld bouwkundige gebreken of juridische vraagstukken, maar wij moeten ook advies kunnen geven over alle andere bijkomende zaken.

Kennis is cruciaal

In deze tijd is het belangrijk dat een makelaar het aankoopproces goed kent, dat wij als makelaar begrijpen wanneer we wat moeten doen. En dat we voldoende kennis hebben van bouwkunde, juridische zaken en renovatie én dat we weten wanneer we een andere expert moeten inschakelen.

Stappenplan aankoopproces

  • Stap 1: Financiële mogelijkheden onderzoeken
  • Stap 2: Geschikte woning zoeken
  • Stap 3: Een huis bezichtigen
  • Stap 4: Extra onderzoek (bijv. bouwkundig)
  • Stap 5: Onderhandelen
  • Stap 6: Ondertekenen koopovereenkomst
  • Stap 7: Woning financieren
  • Stap 8: Overdracht woning

“Met onze ervaring en deskundigheid ben je verzekerd van de beste aankoopdeal”

Bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke visuele inspectie van een bestaande woning. Deze inspectie geeft u een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en inzicht in de kosten om de woning in goede staat te brengen en te houden. De kosten zijn onderverdeeld in directe kosten, kosten voor de lange termijn en de doe-het-zelf kosten.

Lees meer
Bouwkundige keuring De Ruiter Makelaars