De Ruiter Makelaars Almere

Makelaar Almere, JOUW BETROUWBARE PARTNER VOOR HUIS & HYPOTHEEK.

Ben je op zoek naar een betrouwbare en ervaren makelaar in Almere? Dan heb je de juiste plek gevonden! De Ruiter Makelaars is gespecialiseerd in woningverkoop in Naarden, Bussum, Hilversum & Almere, waardoor wij jouw dromen helpen waar te maken.

Geschiedenis

Even een klein stukje geschiedenis: Almere is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Flevoland, in de polder Zuidelijk Flevoland. De gemeente telt 218.096 inwoners en heeft een totale oppervlakte van 248,77 km², waarvan 129,19 km² land en 119,58 km² water (31 januari 2022, Bron: CBS).

Almere grenst aan de landzijde aan de gemeenten Lelystad en Zeewolde. Aan zijn waterkant ligt Almere aan het Gooimeer, IJmeer en Markermeer. De stad ligt, op de dijken na, geheel onder zeeniveau (2 tot 5 meter), en ongeveer evenveel onder het niveau van de genoemde meren.

Almere is in het laatste kwart van de twintigste eeuw opgezet als tweede grotere stad in de provincie Flevoland. Het oudste gedeelte van Almere is Almere-Haven; de eerste woningen werden er opgeleverd in 1976. Almere is Lelystad, de hoofdstad van Flevoland met ruim 80.000 inwoners (2021), in inwonertal ver voorbijgestreefd. Na 25 jaar, in 2001, had Almere al 150.000 inwoners. In 2017 bereikte de stad het inwonertal van 200.000, waarmee zij qua bevolking de achtste gemeente van het land was. Naar verwachting zal de stad kunnen uitgroeien tot een inwoners aantal van 350.000.

Kennis van Almere

“De Almeerse woning markt is geen Gooise- of Amsterdamse woningmarkt”

Om je woning goed te kunnen verkopen dient een makelaar kennis te hebben van de huizenmarkt maar ook van de kopers in Almere. Op dit moment zijn er makelaarskantoren actief op de Almeerse woningmarkt die deze specifieke kennis niet hebben. Een groot gedeelte van de kopers van koophuizen in Almere zijn expats (2022: 70%) en veel expats werken in de IT-business in Amsterdam-Zuidoost. Ze worden naar Nederland gelokt met de 5 jaar lange fiscale 30% regeling. Dat houdt in dat ze salarissen verdienen die normaal in de hoogste belastingschijf vallen (49,4%) maar 5 jaar lang maar 30% belasting hoeven te betalen. Hierdoor kunnen ze hoge hypotheken aangaan en zijn ze interessant als kopers. makelaaralmere

De Ruiter Makelaars Almere

Onze binding met Almere

Wij kennen de Almeerse woning markt wel, want één van onze collega’s woont al sinds 1997 in Almere, is al jaren actief in het Almeerse bedrijfsleven, maar ook in het Almeerse verenigingsleven. Zijn kinderen zijn hier groot gebracht en zijn ‘echte’ Almeerders. En weet als geen ander hoe de woningmarkt van Almere in elkaar steekt, want hij heeft daar ruime ervaring in opgedaan en zeker met expats.

“Kies voor makelaar Almere met kennis van de Almeerse woningmarkt voor jouw belang”

Klik hier om meer te lezen over het verkopen van je woning in Almere.

De Ruiter Makelaars Almere

Ja, ik wil graag mijn woning verkopen! Bel mij voor een vrijblijvende afspraak

De Ruiter Makelaars Almere Haven